AEQ metoda‎ > ‎

Delavnice

Ob petkih pozno popoldne in sobotah dopoldne vam ponovno nudimo pestro izbiro tematskih 2,5-urnih delavnic somatskih gibov po AEQ metodi ter 4-urnih delavnic osnov AEQ metode.


V februarju  2018 ob četrtkih ob 18h pričenjamo tudi z  rednimi 75-minutnimi srečanji, na katerih se bomo učili izvajati somatske vaje  po metodi AEQ  za lažje in boljše samostojno delo na sebi. Pogoj za udeležbo na četrtkovih srečanjih je predhodni obisk vsaj ene od delavnic somatike po AEQ metodi zaradi razumevanja AEQ metode. Na četrkovih delavnicah namreč ne bo poudarek na obširnejših razlagah delovanja AEQ metode, temveč  predvsem na pravilnem izvajanju somatskih vaj ter učenju zavestnega gibanja in nadgradnji naučenega. Četrtkova 75 minutna  srečanja so  posebej plačljiva, ne spadajo  v cenik ostalih skupinskih vadb.


Obvezne so predhodne rezervacije na posamezne delavnice nae-mail: vilma@vita-nova.si.  Ob prijavi, prosim, vpišite tudi datum delavnice.

Minimalno število udeležencev na posamezni delavnici je 5, maksimalno pa 10.

Kje: Vitanova Krško, Cesta krških žrtev 49a

 

V nadaljevanju datumi in opisi delavnic v januarju in februarju 2018.

Tematske delavnice in delavnice osnov AEQ so predvidene tudi v marcu in aprilu 2018. O terminih in tematiki delavnic boste obveščeni.

 

---------------------------------------------------------------------------

 

DELAVNICE v JANUARJU 2018

 

PETEK 19.1.2018 (17.45 – 20.15) - DELAVNICA ZA TEŽAVE Z RAMENI, VRATOM, ROKAMI, ZAPESTJI, KOMOLCI in GLAVO 

Delavnica je primerna za vse, ki imate bolečine v ramenih, otrdela in težko gibljiva ramena, togost v mišicah v zgornjem delu hrbta, zamrznjeno ramo, kalcinacijo, težave pri premikanju rok, težave z gibljivostjo lopatic, bolečine v vratu in glavi, migrene, glavobole, astme. Z izvajanjem vaj odpravimo  občutek utrujenosti, napetosti in bolečin v področju ramen, vratu in glave, sprostimo zakrčenost mišic ramenskega obroča, vratu in glave. Učili se bomo premikati ramo primarno z uporabo mišic trupa ob sodelovanju rok, s čimer razbremenimo ramenski sklep in ostale sklepe rok (komolci, zapestja).

 

SOBOTA  20.1.2018 (8.30 - 12.30 ) - DELAVNICA OSNOV AEQ METODE 1.SKLOP  -  Izvajali bomo vaje, s pomočjo katerih ponovno pridobite občutek za nadzorovano in zavestno gibanje in sproščenost mišic in sicer:

Lok hrbta za pridobivanje nadzora nad hrbtnimi in trebušnimi mišicami : Preko usklajenega in občutenega krajšanja hrbta z daljšanjem trebuha in obratno krmilite med refleksom rdeče in zelene luči ter prevzamete nadzor nad njima. Bolj in bolj občutite spremembe v trebuhu in hrbtenici. S pozornostjo in vse večjim občutkom pri izvajanju gibov si pomagate pri sproščanju hrbtnih in trebušnih mišic. Tako se izognemo prenapetosti v hrbtu in bolečinam v križu.

Stranski dvig za sproščene bočne mišice, boljšo držo in ravnotežje:  S stranskim dvigom boste uredili pravilno zaporedje premikanja stranskega dela telesa, pri čemer boste opazili in občutili razliko, če vrat, roka in noga premikajo telo ali če trup premika telo ob sodelovanju roke, noge in vratu. Nezavedno napenjanje bočnih mišic namreč slabo vpliva na držo in povzroča oteženo premikanje medenice, različno dolžino nog in nesimetričnost ramen.

Ležeči obrat za sproščene mišice trupa in medenice:  Z ležečim obratom boste izboljšali oz. najprej usposobili sposobnost rotacije telesnega središča. Pomagal vam bo obdržati hrbtenico prožno in pravilno ukrivljeno. Nežen obrat hrbtenice je osnovno človeško gibanje, vpeto v večino dnevnih aktivnosti, kot sta na primer hoja in tek.

 

DELAVNICE V FEBRUARJU 2018

 

PETEK 16.2.2018 - (17.45- 20.15) DELAVNICA ZA  TEŽAVE Z MEDENICO, KOLKI ,KOLENI, STOPALI, PETO 

Delavnica je primerna za vse, ki imate (kronične) bolečine v kolkih, nogah, težave pri hoji, gibanju, sedenju in vstajanju, ki nastanejo zaradi togosti in zategnjenosti mišic v trupu in medenici. Z izvajanjem vaj izboljšamo mobilnost trupa, hoja postane mehkejša, stopala bolj prožna, odpravimo  občutek utrujenosti, napetosti in bolečin v področju medenice, kolkov, kolen in stopal.

 

SOBOTA 17.2.2018 - (8.30-12.30) - DELAVNICA OSNOV AEQ METODE 2. SKLOP  -  Izvajali bomo vaje, s pomočjo katerih ponovno pridobite občutek za nadzorovano in zavestno gibanje in sproščenost mišic in sicer.

DVIG HRBTA za mišice zadnje strani telesa podvržene dolgotrajnemu stresu. V vajo so vključene vse hrbtne mišice, ki se napenjajo zaradi naših odločitev , dejanj in dolgotrajnega stresa ter trebušne mišice, ki pretirano napetost zadaj kompenzirajo, da obdržijo pokončno držo.  S pozornostjo in vse večjim občutkom pri izvajanju gibov povečate nadzor nad mišicami hrbta ter sposobnost sprostitve trebuha ob napenjanju hrbta.

ROŽA pomaga sprostiti mišice sprednjega dela telesa, preprečuje grbljenje in odpravlja plitko dihanje Ob sproščanju se mišice podaljšujejo, zato lahko stojite bolj vzravnano in dihate globlje. Vaja je primerna za vse tiste, ki dolgotrajno sedite. V pomoč vam bo, da boste vsakodnevno opazili svojo držo in se znali tudi popraviti ter nadzorovati dihalne mišice, ko boste zaskrbljeni in prestrašeni.

STRANSKI OBRAT za izboljšanje sposobnosti rotacije trupa, sprostitev trebušnih in prsnih mišic ter globino vdiha v trebuh. S pomočjo te vaje boste sprostili ledveni del pri IŠIASU in čedalje bolj občutili kako se sprošča trup od spodnjega kolka do zgornje rame.

 

PETEK  23.2.2018 (17.45 - 20.15)  DELAVNICA ZA   TEŽAVE Z IŠIJASOM  in  HRBTOM   

Delavnica je primerna za vse, ki imate (kronične) bolečine v hrbtu, ki nastanejo zaradi podzavestne kronične napetosti in stalne vzburjenosti hrbtnih mišic, predvsem v spodnjem delu hrbta kot posledica stresa ali poškodbe. Z izvajanjem vaj odpravimo  občutek utrujenosti, napetosti in bolečin v področju hrbta.  Učili se bomo izboljšati nadzor nad mišicami trupa, prekvalifikacije drže, zmanjšati napetost v hrbtnih mišicah, normalizirati gibljivost ter zmanjšati in odpraviti bolečino.

 

CENIK:

DELAVNICA OSNOV AEQ metode   (4 urna )                           50€

TEMATSKA  AEQ delavnica    (2,5 urna)                                  35€

CELODNEVNA AEQ delavnica                                                 95€

INDIVIDUALNI TRETMA     (60-90min)                                       55€

 

Četrkove 75min AEQ delavnice - 4 obiski/mesec                     55€ /mesec oz. 18€/ posamezen obisk,

za vadeče v Vitanovi  - 4 obiski/mesec                                   45€/mesec oz. 15€/ posamezen obisk.     

Predpogoj za udeležbo na četrtkovih delavnicah je obisk vsaj ene od daljših delavnic AEQ metode.