AEQ metoda‎ > ‎

O učiteljici

Vilma Jan Špiler

V let 2017 je postala certificirana učiteljica AEQ metode 2. stopnje. V preteklosti je preizkusila že marsikatero  sprostitveno tehniko in različne metode za osebnostno rast, ampak zanjo AEQ metoda predstavlja najbolj holističen in učinkovit pristop do človeka pri reševanju telesnih in čustvenih težav. Kajti uči ga ponovnega občutenja in zavedanja sebe, svojih gibov, odločitev in dejanj.

Se sprašujete, če je možno živeti brez bolečin? Njen odgovor je DA. S pomočjo AEQ metode. Zavestnega izvajanja  somatskih gibov gibov po AEQ metodise lahko naučite na individualnih ali/in  skupinskih delavnicah pri nas. Somatske gibe lahko izvaja vsakdo kjerkoli, predvsem pa je dobrodošlo, da naučeno uporabljate v vsakdanjem življenju.

Življenje je gibanje in gibanje je življenje. Učenje in nadgradnja naučenega je pravzaprav njen način življenja. 

Vedno znova se veseli novih znanj, ki jih vedno z velikim veseljem deli z drugimi na skupinskih delavnicah in individualnih obravnavah. 

Vilma o sebi: »Pri vodenju različnih vadb, tehnik in duhovnih praks sem velikokrat naletela na vprašanja vadečih , kako (si) pomagati pri občasnih in kroničnih  težavah s koleni, rameni, kolki, zapestji, hormonskimi motnjami, skratka težavami  na fizičnem ali/in čustvenem nivoju. In tako sem se letos spomladi »srečala« z AEQ metodo. Nato je takoj padla odločitev za nadaljnje poglobljeno učenje.

Preprosto navdušena sem bila nad enostavnostjo in hkratno kompleksnostjo izvajanja somatskih gibov ter nad holističnim pristopom obravnave posameznika. Rekla sem si TO JE TO, to  sem iskala ves  čas in je pika na i mojemu dolgoletnemu iskanju konkretnih odgovorov na vprašanja kako ( si ) pomagati pri prej opisanih težavah in (na)učiti ljudi, da si lahko sami pomagajo, če se tako odločijo.

Poskrbeti za življenje v nebolečem, lahkotnem in sproščenem telesu na dani nam poti od rojstva do smrti je eno najlepših daril samemu sebi in posledično tudi okolici.

Dobrodošli na poti  učenja, čutenja  in zavedanja. Znanje AEQ metode predajam preko individualnih ur in organiziranih delavnic.«