BoB

Brainobrain je zakon!


Preteklo šolsko leto je bilo v krškem Brainobrain centru fantastično! Med drugim smo se naučili računati na abakus in mentalno kartico, razvijali smo delovne navade, premagovali različne življenjske izzive, urili koncentracijo in spomin, ukvarjali smo se s čustveno inteligenco, imeli čisto pravi pižama party ... Še več utrinkov o našem druženju lahko pogledate na mojem FB profilu. Po krajših počitnicah v prihodnjih dneh ponovno začnemo z akcijo!

 

_____________________________________________________________________________


Genialnost je v tebi, prebudi jo z Brainobrainom :)
 
Izjemna osredotočenost, hitro pomnenje in odličen spomin, dih jemajoče matematične veščine, samozavest, odločnost, samostojnost, vodstvene sposobnosti, fotografski spomin, bujna domišljija in izjemna ustvarjalnost ... To je le nekaj vrlin, ki so dokazano rezultat svetovno priznanega izobraževalnega programa za otroke! Z Brainobrain programom pozitivno vplivamo na otrokov intelekt in osebnost, s čimer mu olajšamo premagovanje šolskih in kasneje ostalih življenjskih izzivov.

_____________________________________________________________________________

Brainobrainovci smo mojstri abakusa in mentalne aritmetike, smo hitri in natančni, inovativni in ustvarjalni. Odkrivamo moč vizualizacije, preizkušamo slovenščino in raziskujemo angleščino, razbijamo miselne orehe, spoznavamo in sprejemamo sebe in ljudi okoli nas, predvsem pa zaupamo vase in smo ponosni na naše dosežke. :) 

 Brainobrain je program, ki povečuje možgansko zmogljivost (izboljšuje miselne veščine) in razvija otrokovo osebnost.

 Izboljšujemo in razvijamo:

- koncentracijo
- osredotočenost
- numerične sposobnosti
- vizualizacijo, multitasking
- (fotografski) spomin
- hitrost, natančnost, točnost
- domišljijo, ustvarjalnost
- samozavest
- odločnost
- odgovornost
- solidarnost
- vodstvene veščine
- pozitivno mišljenje ...

Skoraj vse zgoraj navedene veščine otroku ostanejo za vedno, kar pomeni, da gre za program, ki ne bo otroku pomagal premagovati le šolskih izzivov, ampak kasneje tudi poslovne in druge življenjske situacije. Gre za resnično izjemne miselne sposobnosti.

Z Brainobrainom krepimo obe možganski polovici naenkrat.

Naša glavna orodja za krepitev obeh možganskih polovic so abakus (v svetu sprejet kot univerzalni mentalni pripomoček, ki izjemno hitro vpliva na otrokove miselne veščine in njegovo vedenje), matematika in vizualizacija. To pomeni, da Brainobrain otroci sčasoma začnejo računati tako dobro in hitro, da jim odrasli nismo kos niti s kalkulatorjem. Ampak to je le "stranski produkt" tega programa. Bistvo je, da se preko abakusa, vizualizacije in matematike razvijajo in izboljšujejo zgoraj omenjene veščine. Na začetku se otroci učijo osnov računanja na abakus, kasneje zaačnemo vizualizirati abakus, kar pomeni, da si otroci kroglice predstavljajo, premikajo namišljene kroglice. Po našem programu so nekateri otroci sposobni vizualizirati tudi do 10 abakusov naenkrat, kar pomeni, da naenkrat izvajajo 10 zelo zahtevnih miselnih nalog - kar jim pride še kako prav.

Kako z abakusom krepimo obe možganski polovici hkrati: otroci vidijo račun na tabli in to aktivira levo možgansko polovico (ker je ta zadolžena za številke), potem računajo na abakus, ki aktivira desno možgansko polovico (abakus je za možgane slika), nato zapišejo rezultat, kar ponovno aktivira levo možgansko polovico. Informacije prehajajo iz leve v desno možgansko polovico in nazaj - tako se ustvarjajo nove povezave med možganskimi celicami.

Dokazano je, da če otroci prejemajo in shranjujejo informacije skozi več čutnih kanalov hkrati, pomnijo hitreje in za dlje časa. Pri nas prejemajo in shranjujejo informacije skozi tri čutne kanale: vid (gledajo abakus), sluh (izgovarjajo čarobne besede) in dotik (se dotikajo kroglic).

V okviru programa delamo tudi Brain Gym - gre za posamezne gibalne strukture, ki so namenjene krepitvi obeh možganskih polovic in sprostitvi pred stresnimi situacijami.

Otrokovo osebnost razvijamo s pomočjo Nevrolingvističnega programiranja, kar pomeni, da se pogovarjamo o različnih vrednotah, citatih (npr. Vsak dan se nauči kaj novega, Znanje je moč), o otrokovih vzornikih, učimo se javno nastopati, voditi time ipd.

Dobivamo se 1x tedensko, naše srečanje traja 120 min. Zadnjih 10 min. srečanja je namenjenih temu, da vam skupaj z otroki predstavimo, kaj smo delali, vi pa morate potem to snov utrjevati tudi doma. Skoraj vsak dan po max. 15 min. Brainobrain je podoben glasbeni šoli: učitelj pokaže, kako se posamezna skladba zaigra, otrok poizkusi, potem pa mora doma vaditi, da iz inštrumenta izvabi lepo melodijo. Možgani se razvijajo v smer, ki jo obljublja Brainobrain, le ob vsakodnevnem treningu. Le na ta način dosežemo tako edinstvene miselne sposobnosti. In brez angažmaja staršev v začetku ne gre.

Program traja 10 oz. 12 stopenj, vsaka stopnja traja nekje 3-4 mesece oz. 4-5 mesecev (odvisno od starosti otrok in dinamike skupine). Prva stopnja (pri mlajših pa prvi dve stopnji) je učenje osnov računanja na abakus, nadaljujemo pa z vizualizacijo in takrat se začnejo pravi miselni premiki. 

Program mesečno stane 90 EUR, nahrbtnik, abakus in učbenik stanejo za prvo stopnjo 40 EUR, na nadaljnjih stopnjah pa se plača 15 EUR za nove učbenike - vsak stopnja ima svoje. 

Za več informacij pokličite 051 88 13 13 ali pišite na alenka@brainobrain.si. Lahko pa pokukate tudi na moj FB profil in na Vitanovino FB stran, kjer pišemo o utrinkih z Brainobraina in odzivih staršev.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________