Skupinske vadbe‎ > ‎

Chi Gong

Znanje tradicionalne kitajske medicine za dolgo in zdravo življenje

Chi Gong je eden izmed štirih stebrov tradicionalne kitajske medicine, ki je sicer na zahodu najbolj znana po akupunkturi. Po tradicionalni kitajski medicini je vsaka bolezen zapora energetskih kanalov telesu. Sprostitev zapor in s tem Qi-ja vodi do odličnega zdravja, kar je cilj Qi Gonga. Vadba je izdelana tako, da sprosti energijo brez vseh zastojev in harmonično poveže vse dele telesa. Iz Qi Gonga izvira tudi na zahodu bolj poznana vadba Tai Chi.

Qi Gong je veščina, s katero urimo in uravnavamo um, dih in telo, s čimer si izboljšamo psihofizično stanje in razvijamo svoj potencial, da dosežemo visoko stopnjo harmonije uma in telesa. Če želite biti zdravi, imeti več energije, biti odlično fizično pripravljeni in živeti dolgo harmonično življenje, potem je Qi Gong prava vadba za vas. Qi Gong vas bo povezal z naravo in ko se boste popolnoma sprostili, bo z vašega obzorja izginilo vse, kar vas obremenjuje. Takrat boste začutili pravi pomen ultimativnega zavedanja in zaznave, bistvo vseh stvari, tako telesa kot duha. 

1. Kako izgleda ura

Qi Gong združuje gibanje in mirovanje, je zelo počasen in nežen. V gibanju ni nobenega hitenja in zahteva predanost, vztrajnost in potrpljenje. Ko enkrat začutimo učinke Qi Gonga, ti trajajo nenehno in povsod.

2. Pozitivni učinki vadbe

Izjemno učinkovito zdravi vse mogoče poškodbe in zdravstvene težave. Lajša številne kronične bolezni. Do neslutenih razsežnosti dviguje energijsko raven v telesu in izboljšuje imunski sistem. Preprečuje prezgodnje staranje in podaljša življenje ter omogoča aktivne dejavnosti tudi v visoki starosti. Deluje tako, da odstranjuje vse energetske zapore v meridianih po telesu in tako poskrbi za odlično zdravje telesa in uma.

3. Za koga je vadba primerna?

Qi Gong je primeren za ljudi vseh starosti in obeh spolov ne glede na fizično moč.

Za vadbo potrebujete udobna oblačila, vodo in brisačo.