Skupinske vadbe‎ > ‎

Joga

Za ravnovesje telesa, uma in duha, za občutek enosti, za občutenje miru v sebi

Človek dandanes pogosto doživlja razdeljenost, ločenost, strah … 

Ko energija steče, se zgodi joga, občutek enosti. Postanemo globoki, smo v sebi, takrat se nas niti kritika niti pohvala ne dotakneta več. Odlično se počutimo sami s seboj in ta občutek lahko širimo v okolico. 

Vadba joge, kjer usklajujemo gibanje in dihanje, nam pomaga pri vzpostavitvi ravnovesja na fizičnem, emocionalnem, mentalnem in duhovnem nivoju.

Na fizičnem nivoju z vadbo hatha joge (položajev teles - asanami) poskrbimo za vnos energije v telo,  masažo notranjih organov, povečujemo prožnost hrbtenice, krepimo mišice in kosti ter spodbujamo delovanje imunskega sistema.

Z učenjem pravilnega trebušnega dihanja, koncentracije, zavedanja dogajanja in občutkov v telesu, umirjamo um in blažimo stres. S tem delujemo in spreminjamo mentalni nivo. Neutruden in vedno begajoč um bo postal vedno bolj umirjen in zbran.

Posledično postajamo uravnovešeni tudi na čustvenem nivoju in s tem lažje obvladujemo različne stresne situacije in emocionalna stanja v vsakdanjem življenju.

Z redno vadbo lahko zagotovimo celovito telesno in duševno zdravje in preprečujemo številne sodobne bolezni. Vaje  izvajamo  zavestno, zato je  vadba tudi  meditativna. Na ta način bomo spoznali nove dimenzije našega obstoja na duhovnem nivoju. 

V celotno vadbo joge, ki traja 90 minut, bodo poleg telesnih jogijskih vaj, različnih tehnik dihanja in sproščanja, vključeni tudi elementi či gonga (meditacije v gibanju) ter občasne krajše vodene meditacije, kar vse pripomore k boljšemu počutju in predvsem občutenju miru v sebi.

Za vadbo potrebujete: udobna oblačila, debele nogavice, vodo, brisačo in dekico.


Za posvet pokličite 051 88 13 13 ali pišite na info@vita-nova.si!