Skupinske vadbe‎ > ‎

Joga za otroke

Z jogijsko igro do iskrivih nasmehov, žarečih oči in mirnega uma

Podarite otroku prostočasno aktivnost, ki ni namenjena le razvoju gibalnih sposobnosti, moči in gibljivosti, ampak tudi razvoju sposobnosti poglabljanja vase ter občutenju lastnega telesa in okolice. V čudežni svet joge otroka popeljemo na igriv in ustvarjalen način. Preko različnih gibanj in jogijskih položajev bo spoznaval rastline, živali, dežele sveta in njihove inštrumente. Naučil se bo pravilno dihati in pustiti otroški domišljiji prosto pot. Po vadbi joge bo otrok sproščen in osvobojen razno raznih vsakdanjih pritiskov in tegob.

Joga je popolnoma netekmovalnega značaja, otrok tekmuje le s samim seboj. Skozi igro osvaja vedno zahtevnejše jogijske položaje in se zaradi tega odlično počuti. Seveda ga dejstvo, da mu gre, še dodatno motivira. S prizadevanjem doseči še več krepi pozornost in osredotočenost na vadbo, to pa sta uporabni veščini tudi za življenje izven našega športnega centra.

1. Kako poteka ura

Otroci starosti primerno spoznavajo osnove in imena jogijskih položajev. Skupaj se prelevimo v rjoveče in mogočne leve in tako krepimo otrokovo samozavest ali pa sproščamo jezo, spet drugič smo nežni lotosi, ki se prepuščajo vetru. Kakšna ura joge bo povsem umirjena, spet kakšna druga bo izjemno dinamična in glasna.

2. Za koga je vadbe primerna?

Za otroke, od 6. leta naprej.

3. Pozitivni učinki vadbe

Na jogi otrok ohranja gibljivost, krepi telo, osvoji elemente lepe drže, izboljša koordinacijo, spoznava življenjske vrednote in se umiri. 

Za vadbo potrebujete udobna oblačila, debele nogavice, vodo, brisačo in dekico.