Wellness‎ > ‎

Zen Shiatsu

Zen Shiatsu tretma priporočamo:

 

-  vsem, ki imate težave s telesno držo, z gibljivostjo in zakrčenostjo mišic. To je pri nekaterih glavni vzrok bolečin v hrbtenici in drugih delih telesa. Gre za res odlično celostno telesno sproščanje!

 

- Vsem, ki si želite sprostitev čustev in duha, saj s tretmajem odpiramo energetske kanale (meridiane) ter sprožamo enakomernejši pretok energije in s tem pomagamo ustvarjati harmonijo v vas.


Namen shiatsu terapije na fizičnem nivoju je, da se pospeši pretok energije, cirkulacije krvi in limfe, izboljšata se gibljivost in drža telesa. Ko praktik izvaja terapijo na meridianih in točkah direktno, pri čemer poleg celotnih prstov uporablja členke, celotno dlan, komolec, koleno in stopalo, s katerimi ustvari pritisk in tako posredno vpliva na fizično kot tudi čustveno telo, poteka sproščanje, umirjanje in zdravljenje na vseh nivojih hkrati. Pomaga tudi pri vzdrževanju vitalnosti in preprečuje nastanek in razvoj bolezni. Praktik shiatsu prilagaja potrebam vsakega posameznega človeka. Pri tretmaju se uporabljajo tresenja, rotacije, raztegi, vibracije, dvigovanja in valjanja.

 

Shiatsu je starodavna veščina oziroma terapija, ki se je razvila na Japonskem kot sinteza kitajske masaže, imenovane Anma in zahodne tehnike fizičnega učinkovanja na telo. Osnovni princip zdravljenja z dotikom izhaja iz tradicionalne orientalske medicine. 

Tretma izvaja Vilma Jan Špiler,
 shiatsu praktik